ΥΛΙΚΑ
6 ώριμες ντομάτες
3 πιπεριές
3 κολοκύθια
1 ματσ φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κόκκινη ντομάτα τριμμένη
2 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1-2 πατάτες
2-3 κομμάτια ξινόχοντρο
650 γρ ρύζι
σπυρωτό μακρύκοκκο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
μαϊντανό, δυόσμο,
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω την πάνω μεριά από τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθακιά και τα αδειάζω.
Σε μία λεκάνη:
Ψιλοκόβω τα εσωτερικά από την ντομάτα, και τη πιπεριά (αφού καθαρίσω από τους σπόρους).
Τρίβω στον χοντρό τρίφτη το εσωτερικό από τα κολοκύθια
Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και την πρασινάδα μου
Σπάζω καλά τον ξινόχοντρο, προσθέτω το ρύζι,
και ρίχνω αρκετό ελαιόλαδο
αλατίζω, τρίβω πιπέρι και ανακατεύω.Σε ένα μπολάκι:
Τρίβω μία ντομάτα τα ξερά κρεμμυδια, αλατίζω και τρίβω λίγο πιπέρι και ανακατεύω.
Σε ένα ταψί:
Προσθέτω τα λαχανικά και αλατίζω ελαφριά το εσωτερικό τους,
ρίχνω από μια σταγόνα ελαιόλαδο,
γεμίζω περίπου ως την μέση την γέμιση από τη λεκάνη,
λίγη τριμμένη ντομάτα από το μπολάκι και τα σκεπάζω.
Περιχύνω με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτω σχεδόν 2 δάχτυλα νερό (ελέγχω κατά το ψήσιμο και συμπληρώνω αν χρειαστεί)Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Πηγή: sitemou.com