Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

19/07/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

8 ντομάτες μέτριες, σφιχτές

4 πιπεριές μεγάλες, για γέμισμα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο +1 φλιτζανάκι του καφέ επιπλέον για το ταψί

2 κρεμμύδια μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη

1 νεροπότηρο Ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

2 κουτ. σούπας κουκουνάρι

2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη Κορινθιακή

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες

1 φλιτζάνι γαλέτα για το πασπάλισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Πλένετε και στεγνώνετε καλά τις ντομάτες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καπάκια από τη μεριά του αφαλού. Με ένα κουταλάκι του γλυκού σκάβετε καλά τις ντομάτες βγάζοντας την ψίχα και τα ζουμάκια τους. Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Μόλις καθαρίσετε καλά όλες τις ντομάτες, βάζετε τα κομμάτια από τη σάρκα και τα ζουμιά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν μια ωραία σάλτσα.
Ξεκαπακώνετε με ένα μαχαίρι τις πιπεριές. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα λευκά κομμάτια και τοποθετείτε τις άδειες ντομάτες και τις πιπεριές ανακατεμένες μέσα σε ένα ταψί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα τριμμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτετε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και αμέσως μετά το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας που φτιάξατε, αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση η γέμιση την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μαϊντανό και το δυόσμο.

Φτιάχνετε τα γεμιστά: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέχρι τα 2/3 του ύψους τους. Όση γέμιση περισσέψει την αδειάζετε ανάμεσα από τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Βάζετε και τις κυδωνάτες πατάτες ανάμεσα από τα γεμιστά και σιγά σιγά ρίχνετε νεράκι μέσα στο ταψί μέχρι τα 2/3 του ύψους του. Περιχύνετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και πασπαλίζετε τα καπάκια από τα γεμιστά με τη γαλέτα.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα γεμιστά για 1 ώρα. Κατόπιν δυναμώνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά περίπου. Βγάζετε τα γεμιστά από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντάς τα με καλή, πικάντικη φέτα και φρέσκο ψωμί.

Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

Previous Post

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί

Next Post

Καρυδόπιτα με ganache σοκολάτας

Next Post
Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, ντομάτα και βασιλικό

Καρυδόπιτα με ganache σοκολάτας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ