Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαύρος τηγανητός, ριγανάτος και λεμονάτος

22/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρεκάκια με μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκος γαύρος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ο χυμός + το ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • χοντρό αλάτι ή ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τον γαύρο, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε εδώ.

Αλλιώς, παρακολουθούμε το βίντεο με τον Χριστόφορο Πέσκια να φιλετάρει γαύρους για να τους μαρινάρει, κάνοντας κλικ εδώ.

Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, τον κόλιανδρο και μπόλικο πιπέρι.

Σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι, τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο (σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας), μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζουμε με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, αφήνοντας ελάχιστο, επαναφέρουμε όλα τα ψαράκια στο τηγάνι (αν τα είχαμε τηγανίσει σε δόσεις) και περιχύνουμε με 2 – 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (ή περισσότερο, αν μας αρέσει). Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα και κουνάμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά και να δέσει λίγο η υποτυπώδης σάλτσα. Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με: Η κλασική ρετσίνα της Αττικής από Σαββατιανό, σε σύγχρονη και προσεγμένη οινοποίηση, ταιριάζει τέλεια!

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Γαλακτομπούρεκο από την Αργυρώ

Next Post

Τυρολουκουμάδες

Next Post
Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Τυρολουκουμάδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ