Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαύρος τηγανητός με ωμή σάλτσα ντομάτας

30/08/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος τηγανητός με ωμή σάλτσα ντομάτας
0
SHARES
Share on Facebook

υλικά

3/4 κ. γαύρο πολύ φρέσκο
3/4 κ. ντομάτες ώριμες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκ.σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κάππαρη ψιλή (προαιρετικά)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
παρασκευή

Καθαρίζουμε το γαύρο: τραβάμε το κεφάλι ώστε να κοπεί και παρασύρουμε συγχρόνως τα εντόσθια και το μεσαίο κόκκαλο ανοίγοντας με τον δείκτη το ψαράκι στη μέση χωρίς να το χωρίσουμε και αφήνοντας ανέπαφη την ουρά.

Πλένουμε τους γαύρους και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε τρυπητό και κατόπιν σε χαρτί κουζίνας.

Τους αλατίζουμε.

Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τις ντομάτες για 1′ και τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρώντας τα πολλά υγρά και τους σπόρους.

Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ρίγανη ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε σε ένα μπολ.

Αφήνουμε να σταθεί η σάλτσα στο ψυγείο για 30′.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τον γαύρο σε ελαιόλαδο.

Τη στιγμή του σερβιρίσματος απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο μιας πιατέλας και σκορπίζουμε την κάππαρη.

Βάζουμε επάνω τον τηγανισμένο γαύρο και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Μοναχός Αβιμέλεχ Παντοκρατορινός (1957 – 4 Μαρτίου 1997), ο κατά κόσμον Αντώνιος Μανιδάκης  από τη Μιαμού

Next Post

Μπουγάτσα με κρέμα γιαουρτιού

Next Post
Μπουγάτσα με κρέμα γιαουρτιού

Μπουγάτσα με κρέμα γιαουρτιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ