Υλικά
1 κιλό γαύρο
120 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 δαφνόφυλλο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ανθό αλατιού
κόκκους μαύρου πιπεριού
1 πρέζα ρίγανη
Διαδικασία
Βήμα 1
Βγάζουμε το κεφάλι και τα εντόσθια από τα ψάρια, τα πλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι για 10΄ για να στραγγίξουν καλά. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε μια σύβραση βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2΄-3΄ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνουμε τη μισή σύβραση στο ταψί, αραδιάζουμε ομοιόμορφα τον γαύρο από πάνω και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σύβραση από πάνω.
Βήμα 3
Τοποθετούμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 10΄. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Πηγή: olivemagazine.gr