Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες τηγανητές

23/06/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραµ. γαρίδες καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Για το πανάρισμα

  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ.σ φρυγανιά
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Οι κλασικές τηγανητές γαρίδες είναι απίθανος μεζές. Ειδικά αν είναι γαρίδα Πλαταμώνα φρέσκια, αφού την πανάρουμε ολόκληρη με το μαλακό κέλυφος σε αλατισμένο αλεύρι, την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει.

Όμως αυτή η συνταγή που σας δίνω για τηγανιτές γαρίδες είναι μεζές απίθανος.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους. Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

Μυστικά για τις τηγανητές γαρίδες

–Να τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.

–Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.

-Απολαύστε τες ζεστές και τραγανές.

-Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.

-Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Πατούδα Κρητικά νηστίσιμη

Next Post

Σοκολατάκια νηστίσιμα με μπισκότο

Next Post
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Σοκολατάκια νηστίσιμα με μπισκότο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ