Υλικά:
500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
10 γρ. πιπέρια καυτερή, ψιλοκομμένη
150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
30 γρ. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
150 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός
100 γρ. φέτα
Εκτέλεση:
Βγάλτε τις γαρίδες από τη συσκευασία και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.
Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν ελαφρά.
Προσθέτετε το ζωμό, το βασιλικό, την καυτερή πιπεριά, τα ντοματίνια και το αλάτι και συνεχίζετε να σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά περίπου. Σβήνετε με το μπαλσάμικο.
Τρίβετε την φέτα με τα χέρια και την προσθέτετε στο τηγάνι.
Τοποθετείτε τις γαρίδες και τις αλατίζετε ελαφρώς από πάνω. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Συνοδέψτε τις γαρίδες με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.
Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με μία ντομάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
Επίσης, αν νηστεύετε μπορείτε αντί για φέτα να βάλετε φυτικό τυρί.
(Συνταγή: Lovefish)