ΥΛΙΚΑ
400 γρ γαρίδες
6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ούζο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2-3 κουτ. γλ. αλεύρι για το τηγάνι
Μαϊντανός φρεσκοκομμένος
Χυμό απο ένα μεγάλο λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το σώμα τους και το εντεράκι τους. Τις στεγνώνετε ελάχιστα, τις πασπαλίζετε ελαφρά με το αλεύρι και τις τινάζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε την σκελίδα του σκόρδου. Την «καίτε» 1 – 2 λεπτά να μυρίσει το λάδι και την αφαιρείτε αμέσως.
Αραδιάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις σοτάρετε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Μόλις αλλάξουν χρώμα τις σβήνετε με το ούζο και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το λεμόνι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: eimaimama.gr