Μερικές φορές τα απλά είναι τα καλύτερα. Αυτές οι γαρίδες, που σοτάρονται και σβήνονται με κρασί και λεμόνι, και σε λίγα λεπτά είναι στο τραπέζι, είναι ικανή απόδειξη.
Εστιατόριο «Γλυκάνισος»
20′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες από κελύφη και «εντεράκι» (αφήνουμε το κεφάλι για τη νοστιμιά)
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τις γαρίδες λαδολέμονο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε να ροδίσει και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr