ΥΛΙΚΑ
350 γρ. χοντρό κριθαράκι
8 μέτριες γαρίδες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
αλάτι,
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από τις γαρίδες τα κεφάλι και το κέλυφος και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.
Αφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει 300 ml νερό, τα φύλλα δάφνης και το κρασί και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφού βράσουν τις βγάζουμε, στραγγίζουμε το ζωμό, τον ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κεφάλια και τα κελύφη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφού βράσουν και αυτά, στραγγίζουμε το ζωμό, τον προσθέτουμε σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε επίσης και ανάλογο νερό ώστε να βράσουμε το κριθαράκι.
Προσοχή να είναι al dente. Αφού βράσει, το στραγγίζουμε (κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό), το ξεπλένουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τις πιπεριές, καθώς και τη ζάχαρη, 1 ποτήρι από το ζωμό και αφού αλατίσουμε αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το κριθαράκι, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.
Πηγή: trome.gr