Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρίδες γιουβέτσι

07/08/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. χοντρό κριθαράκι

8 μέτριες γαρίδες

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 φύλλα δάφνης

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

500 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια

1 πράσινη καυτερή πιπεριά

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μαργαρίνη

αλάτι,

ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τις γαρίδες τα κεφάλι και το κέλυφος και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.

Αφού τις καθαρίσουμε, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε προσθέσει 300 ml νερό, τα φύλλα δάφνης και το κρασί και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Αφού βράσουν τις βγάζουμε, στραγγίζουμε το ζωμό, τον ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κεφάλια και τα κελύφη και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Αφού βράσουν και αυτά, στραγγίζουμε το ζωμό, τον προσθέτουμε σε καθαρή κατσαρόλα, προσθέτουμε επίσης και ανάλογο νερό ώστε να βράσουμε το κριθαράκι.

Προσοχή να είναι al dente. Αφού βράσει, το στραγγίζουμε (κρατάμε 1 ποτήρι ζωμό), το ξεπλένουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια και τις πιπεριές.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 4 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τις πιπεριές, καθώς και τη ζάχαρη, 1 ποτήρι από το ζωμό και αφού αλατίσουμε αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το κριθαράκι, τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Πηγή: trome.gr

Previous Post

Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Next Post

Κάπαρη τουρσί

Next Post
Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Κάπαρη τουρσί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ