Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαρδουμπάκια αβγολέμονο

22/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαρδουμπάκια αβγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 συκωταριά από αρνί, μαζί με τα έντερα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο (από αιγοπρόβατα)
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • χυμό από 1-2 λεμόνια

Διαδικασία

Ξεχωρίζετε τα εντόσθια της συκωταριάς και τα πλένετε καλά. Πλένετε καλά και τα έντερα και τα βάζετε στην άκρη.
Βουτάτε τα εντόσθια σε νερό που βράζει και τα αφήνετε για 1 λεπτό. Στραγγίζετε καλά, ξεπλένετε και αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 10εκ. περίπου. Τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
Για να φτιάξετε τα γαρδουμπάκια παίρνετε ένα κομμάτι από κάθε εντόσθιο και τα ενώνετε στη μία άκρη. Τα τυλίγετε με το έντερο πλέκοντάς τα γύρω γύρω και σφιχτά μέχρι να καλυφθούν τα εντόσθια. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα κόβετε το έντερο και το μπήγετε βαθιά στο γαρδουμπάκι. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα εντόσθια και έντερα.
Τοποθετείτε τα γαρδουμπάκια δίπλα δίπλα σε πλατιά κατσαρόλα και τα περιχύνετε με το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό περίπου, δηλαδή όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα γαρδουμπάκια μέχρι τη μέση. Σιγοβράζετε για 50-60 λεπτά περίπου. Το φαγητό πρέπει να μείνει στο τέλος με ένα φλιτζάνι ζωμό περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα και σιγά σιγά προσθέτετε τους κρόκους και το λεμόνι. Όταν ομογενοποιηθούν προσθέτετε μισό φλιτζάνι περίπου από το ζωμό της κατσαρόλας συνεχίζοντας το χτύπημα.
Περιχύνετε τα γαρδουμπάκια και κουνάτε την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει κατεβάζετε την κατσαρόλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Τρίτη του Πάσχα, 22 Απριλίου 2025: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post

Καβουρμάς – Θρακιώτικη συνταγή

Next Post
Καβουρμάς – Θρακιώτικη συνταγή

Καβουρμάς - Θρακιώτικη συνταγή

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ