Γαμοπίλαφο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
1 κιλό ζυγούρι (αρνί μέχρι ενός έτους)
1 κότα 1 1/2 κιλό
2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
μπαχάρι
1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.

Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι.

Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου).

Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.

Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.

Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Πηγή: in2life.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαμοπίλαφο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες

½ κιλό κοτόπουλο χωριάτικο

νερό

ρύζι νυχάκι

αλάτι

χυμό απο ενα λεμόνι

2 κουταλιές στακοβούτυρο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το ζυγούρι και το κοτόπουλο, αφαιρώντας τον αφρό με μια σουρωτή κουτάλα. Μόλις πάρει το κρέας μας τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο μέχρι να ψηθεί το κρέας. Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό. Μετράμε 3 ποτήρια ζωμό με ένα ποτήρι ρύζι. Το ρύζι φυσικά θα το προσθέσουμε μόλις πάρει βράση ο ζωμός και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.

Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι. Μόλις δούμε οτι το ρύζι μας είναι έτοιμο, ζεματίζουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε απο πάνω. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαμοπίλαφο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες

½ κιλό κοτόπουλο χωριάτικο

νερό

ρύζι νυχάκι

αλάτι

χυμό απο ενα λεμόνι

2 κουταλιές στακοβούτυρο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το ζυγούρι και το κοτόπουλο, αφαιρώντας τον αφρό με μια σουρωτή κουτάλα. Μόλις πάρει το κρέας μας τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο μέχρι να ψηθεί το κρέας. Βγάζουμε το κρέας και σουρώνουμε τον ζωμό. Μετράμε 3 ποτήρια ζωμό με ένα ποτήρι ρύζι. Το ρύζι φυσικά θα το προσθέσουμε μόλις πάρει βράση ο ζωμός και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.

Λίγο πριν το τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι. Μόλις δούμε οτι το ρύζι μας είναι έτοιμο, ζεματίζουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε απο πάνω. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαμοπίλαφο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 
1 κιλό ζυγούρι (αρνί μέχρι ενός έτους)
1 κότα 1 1/2 κιλό
2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
μπαχάρι
1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση 
Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί. Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Πηγή: in2life.gr

Μοιραστείτε το άρθρο