Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαλατόπιτα με μπισκοτένια βάση

08/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη βάση

  • 400γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον
  • 40γρ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20γρ. κορν φλάουρ
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 αβγά + 1 ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να πάρετε ένα λασπώδες μίγμα.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και αρκετά ψηλά τοιχώματα. Απλώνετε το μίγμα και το πιέζετε με ένα κουτάλι για να καλυφθούν η βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ρίχνετε περίπου 400ml από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας και προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε καλά με έναν αβγοδάρτη και το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς μέχρι το μίγμα να πήξει και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα 2 αβγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά με τον αβγοδάρτη, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη βανίλια, ελάχιστη κανένα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Αδειάζετε την κρέμα μέσα στη μισοψημένη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Περιχύνετε την επιφάνεια της γαλατόπιτας με το χτυπημένο αβγό και την ψήνετε στο φούρνο για 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Σερβίρετε τη γαλατόπιτα ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή.
Φωτογραφία: Studiom.com – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Next Post

Κρητικό σαγανάκι

Next Post
Τυρόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα

Κρητικό σαγανάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ