Υλικά
1φλ σιμιγδάλι ψιλό
1φλ ζάχαρη
1λίτρο γάλα πλήρες βιολογικό κατά προτίμηση
2κουταλιές μαργαρίνη
3μεσαία αυγά βιολογικά κατά προτίμηση
1λοβό βανίλιας τα σποράκια
ξύσμα από ένα λεμόνι
3κουταλιές καστανή ζάχαρη
κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 5-6 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε τα καλά χτυπημένα αυγά, τα σποράκια βανίλιας και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25χ30, βάζουμε την κρέμα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει η ζάχαρη από πάνω. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
Συμβουλές της μαγείρισσας: Αν περισσέψει γαλατόπιτα, πράγμα σχεδόν αδύνατον, την βάζουμε στο ψυγείο και την επομένη φτιάχνουμε ατομικές μπουγάτσες με φύλλο σφολιάτας. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε, θα την κατασπαράξουν τα πιτσιρίκα και όχι μόνο.
Πηγή: cookstory.gr