Γαλατόπιτα με καραμέλα καστανής ζάχαρης

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1φλ σιμιγδάλι ψιλό

1φλ ζάχαρη

1λίτρο γάλα πλήρες βιολογικό κατά προτίμηση

2κουταλιές μαργαρίνη

3μεσαία αυγά βιολογικά κατά προτίμηση

1λοβό βανίλιας τα σποράκια

ξύσμα από ένα λεμόνι

3κουταλιές καστανή ζάχαρη

κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, περίπου 5-6 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε τα καλά χτυπημένα αυγά, τα σποράκια βανίλιας και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25χ30, βάζουμε τη κρέμα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει η ζάχαρη από πάνω. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!

Συμβουλές της μαγείρισσας: Αν περισσέψει γαλατόπιτα, πράγμα σχεδόν αδύνατον, την βάζουμε στο ψυγείο και την επομένη φτιάχνουμε ατομικές μπουγάτσες με φύλλο σφολιάτας. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε, θα την κατασπαράξουν τα πιτσιρίκα και όχι μόνο.

Πηγή: cookstory.gr

Μοιραστείτε το άρθρο