Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γαλατόπιτα με άρωμα πορτοκάλι

23/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαύρος με ντομάτα στον φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη βάση

200γρ. μπισκότα βουτύρου

80γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη, λιωμένο

100γρ. σκόνη αμυγδάλου

λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση

1 λίτρο γάλα

80γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20γρ. κορνφλάουρ

150γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη) + επιπλέον για τη φόρμα

2 αβγά + 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο για το τελείωμα

1 καψουλάκι βανίλια

ελάχιστη κανέλα σε σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να βραχούν καλά. Βουτυρώνετε καλά μια ψηλή φόρμα με σούστα και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε το μίγμα των μπισκότων και το στρώνετε με ένα κουτάλι.

Βήμα 2

Για τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ρίχνετε δύο φλιτζάνια (400ml) από το ζεστό γάλα της κατσαρόλας (χωρίς να την απομακρύνετε από τη φωτιά) και προσθέτετε το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Ανακατεύετε καλά με το σύρμα και αδειάζετε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, όσο το σκεύος είναι στη φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να πήξει και αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα δύο χτυπημένα αβγά και ανακατεύετε καλά με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη σκόνη βανίλιας, ελάχιστη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 4

Αδειάζετε τη γέμιση στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Περιχύνετε το επιπλέον χτυπημένο αβγό στην επιφάνεια της γαλατόπιτας και την ψήνετε στο φούρνο για 50-55 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει όμορφα η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina & Olivia Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Γαύρος με ντομάτα στον φούρνο

Next Post

Ντάκος με αβγό

Next Post
Χταπόδι με πέστο βασιλικού

Ντάκος με αβγό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ