Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας,
8 φλιτζάνια γάλα φρέσκο,
350 γρ. ανθότυρο τριμμένο,
5-6 αυγά ελαφρά χτυπημένα,
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
2 κουταλάκια κανέλα σκόνη,
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη χωρίς να φουσκώσει.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζετε την κρέμα από την φωτιά και αφού μισοκρυώσει ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα με το μπέικιν, το βούτυρο, το ανθότυρο και λίγη κανέλα.
Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και στρώνετε τα 2 φύλλα της σφολιάτας ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά.
Απλώνετε από πάνω την κρέμα και ψήνετε τη γαλατόπιτα 1 ώρα περίπου, στους 180ο C, αφού την σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε και ψήνετε μέχρι να ροδίσει.
Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μόλις μισοκρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και κανέλα.
Πηγή: icookgreek.com