Γαλατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

12 φλ τσαγιού γάλα ( το ίδιο φλιτζάνι το χρησιμοποιούμε για όλες τις μετρήσεις )
1 φλ ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή 1 βανίλια
3 ½ φλ σιμιγδάλι
5 αυγά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας για μπακλαβά (10 φύλλων )
1 φλ βούτυρο
Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη ( περίπου 2 ποτήρια του νερού )
3 φλ νερό
Λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 10 φλιτζάνια γάλα, να πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Αναλύουμε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου πάρει αρκετές βράσεις και πυκνωθεί καλά. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυώσει. Σπάζουμε τότε μέσα τα 3 από τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί (υπολογίζουμε το μέγεθος του έτσι, ώστε να πάρει η πίτα ύψος 2 περίπου δαχτύλων ) με λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σ’ αυτό τα φύλλα που και αυτά τα βουτυρώνουμε, και αδειάζουμε μέσα την κρέμα ( σ’ αυτού του είδους την πίτα δεν στρώνουμε φύλλα  πάνω από την  κρέμα )

Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και,  όταν ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε  μ’αυτό αφού του προσθέσουμε λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού, για άρωμα, και ένα ποτηράκι κονιάκ. Φροντίζουμε να ρίξουμε το σιρόπι στα άκρα της πίτας, έτσι, ώστε να ποτιστούν καλά  και τα φύλλα κάτω από την κρέμα.

Σημείωση προσπαθήστε το γλυκό να είναι κρύο και το καυτό το σιρόπι για να μην μας κάτσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι πιο γρήγορα.

Πηγή: 6.sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

12 φλ τσαγιού γάλα ( το ίδιο φλιτζάνι το χρησιμοποιούμε για όλες τις μετρήσεις )
1 φλ ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή 1 βανίλια
3 ½ φλ σιμιγδάλι
5 αυγά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας για μπακλαβά (10 φύλλων )
1 φλ βούτυρο
Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη ( περίπου 2 ποτήρια του νερού )
3 φλ νερό
Λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 10 φλιτζάνια γάλα, να πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Αναλύουμε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου πάρει αρκετές βράσεις και πυκνωθεί καλά. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυώσει. Σπάζουμε τότε μέσα τα 3 από τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί (υπολογίζουμε το μέγεθος του έτσι, ώστε να πάρει η πίτα ύψος 2 περίπου δαχτύλων ) με λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σ’ αυτό τα φύλλα που και αυτά τα βουτυρώνουμε, και αδειάζουμε μέσα την κρέμα ( σ’ αυτού του είδους την πίτα δεν στρώνουμε φύλλα  πάνω από την  κρέμα )

Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και,  όταν ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε  μ’αυτό αφού του προσθέσουμε λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού, για άρωμα, και ένα ποτηράκι κονιάκ. Φροντίζουμε να ρίξουμε το σιρόπι στα άκρα της πίτας, έτσι, ώστε να ποτιστούν καλά  και τα φύλλα κάτω από την κρέμα.

Σημείωση προσπαθήστε το γλυκό να είναι κρύο και το καυτό το σιρόπι για να μην μας κάτσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι πιο γρήγορα.

Πηγή: 6.sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

12 φλ τσαγιού γάλα ( το ίδιο φλιτζάνι το χρησιμοποιούμε για όλες τις μετρήσεις )
1 φλ ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή 1 βανίλια
3 ½ φλ σιμιγδάλι
5 αυγά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας για μπακλαβά (10 φύλλων )
1 φλ βούτυρο
Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη ( περίπου 2 ποτήρια του νερού )
3 φλ νερό
Λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 10 φλιτζάνια γάλα, να πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Αναλύουμε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου πάρει αρκετές βράσεις και πυκνωθεί καλά. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυώσει. Σπάζουμε τότε μέσα τα 3 από τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί (υπολογίζουμε το μέγεθος του έτσι, ώστε να πάρει η πίτα ύψος 2 περίπου δαχτύλων ) με λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σ’ αυτό τα φύλλα που και αυτά τα βουτυρώνουμε, και αδειάζουμε μέσα την κρέμα ( σ’ αυτού του είδους την πίτα δεν στρώνουμε φύλλα  πάνω από την  κρέμα )

Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και,  όταν ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε  μ’αυτό αφού του προσθέσουμε λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού, για άρωμα, και ένα ποτηράκι κονιάκ. Φροντίζουμε να ρίξουμε το σιρόπι στα άκρα της πίτας, έτσι, ώστε να ποτιστούν καλά  και τα φύλλα κάτω από την κρέμα.

Σημείωση προσπαθήστε το γλυκό να είναι κρύο και το καυτό το σιρόπι για να μην μας κάτσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι πιο γρήγορα.

Πηγή: 6.sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά 

2 λίτρα πλήρες γάλα

1/4 σιμιγδάλι ψιλό

4 αυγά

1 βούτυρο γάλακτος (250 γρ.)

3 βανίλιες

1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα μας στην φωτιά και ανακατεύουμε  συνεχώς  μέχρι  να ενοποιηθούν τα υλικά και να βράσει το γάλα.

Το μείγμα μας θα είναι πλέον αραιή κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνουμε  στην κρέμα .

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο τετράγωνο ή μακρόστενο  ταψί

φούρνου και απλώνουμε τα  φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ένα ένα.

Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα αλείφουμε με βούτυρο.

Ψήνουμε  την πίτα στους  170 βαθμούς στον αέρα για 40 -50 λεπτά, περίπου.

Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: thatslife.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Γαλατόπιτα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

12 φλ τσαγιού γάλα ( το ίδιο φλιτζάνι το χρησιμοποιούμε για όλες τις μετρήσεις )
1 φλ ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού ή 1 βανίλια
3 ½ φλ σιμιγδάλι
5 αυγά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας για μπακλαβά (10 φύλλων )
1 φλ βούτυρο
Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη ( περίπου 2 ποτήρια του νερού )
3 φλ νερό
Λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 10 φλιτζάνια γάλα, να πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Αναλύουμε το σιμιγδάλι με το υπόλοιπο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει. Ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου πάρει αρκετές βράσεις και πυκνωθεί καλά. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να μισοκρυώσει. Σπάζουμε τότε μέσα τα 3 από τα αυγά και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί (υπολογίζουμε το μέγεθος του έτσι, ώστε να πάρει η πίτα ύψος 2 περίπου δαχτύλων ) με λιωμένο βούτυρο, στρώνουμε σ’ αυτό τα φύλλα που και αυτά τα βουτυρώνουμε, και αδειάζουμε μέσα την κρέμα ( σ’ αυτού του είδους την πίτα δεν στρώνουμε φύλλα  πάνω από την  κρέμα )

Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αυγά με 2 κουταλιές ζάχαρη και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και,  όταν ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε  μ’αυτό αφού του προσθέσουμε λίγη κανέλα ή φλούδα λεμονιού, για άρωμα, και ένα ποτηράκι κονιάκ. Φροντίζουμε να ρίξουμε το σιρόπι στα άκρα της πίτας, έτσι, ώστε να ποτιστούν καλά  και τα φύλλα κάτω από την κρέμα.

Σημείωση προσπαθήστε το γλυκό να είναι κρύο και το καυτό το σιρόπι για να μην μας κάτσει το γλυκό και να απορροφήσει το σιρόπι πιο γρήγορα.

Πηγή: sintages365.eu

Μοιραστείτε το άρθρο