Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γάλα ζελέ με άρωμα τριαντάφυλλου

21/05/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό κρασομεζές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (για 6-8 άτομα):

5 φλιτζ. γάλα
2½ κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
⅓ φλιτζ. ζάχαρη
1 κούπα καφέ υγρή βανίλια
½ κ.κ. ροδόσταμο

Για το σιρόπι:

1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
¼ κ.κ. ροδόσταμο
1-2 σταγόνες γρεναδίνη για χρώμα (προαιρετικά)
Για το στόλισμα:
άγρια τριανταφυλλάκια (τα βρίσκετε στα καταστήματα μπαχαρικών)

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι. Ανακατεύετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και να δέσει ελαφρά το σιρόπι Προσθέτετε το ροδόσταμο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη, να κρυώσει καλά.

Για να φτιάξετε το ζελέ, βάζετε σε ένα μπολ τα ¾ από το γάλα, πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνα και την αφήνετε να μουσκέψει. Ανακατεύετε. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ροδόσταμο και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας, ανακατεύετε και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ώσπου να διαλυθεί καλά η ζελατίνα.

Τοποθετείτε το μείγμα σε φόρμα 32×7 εκ. και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4 με 6 ώρες. Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με το σιρόπι. Στολίζετε με τα άγρια τριανταφυλλάκια.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε το ζελέ γάλα με έτοιμο γλυκό τριαντάφυλλο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να φτιάξετε δικό σας σιρόπι.

Συνταγή: www.homefood.gr

 

Previous Post

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και ζελέ

Next Post

Τα πανηγύρια του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεσαρά

Next Post
Τα πανηγύρια του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεσαρά

Τα πανηγύρια του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεσαρά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ