Φυτούρες Ζακύνθου

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 1400 γρ. νερό
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ανθόνερο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να πάρει το μείγμα μια βράση.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να σπάσουν τυχόν γρομπαλάκια στο μείγμα.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το ανθόνερο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×32 εκ. και καλύπτουμε με μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ξεφορμάρουμε την κρέμα από το ταψί και κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.
  • Βάζουμε στο καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο