Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φτιάξτε μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

24/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φτιάξτε μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια
0
SHARES
Share on Facebook

Το συγκεκριμένο γεύμα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να καταναλώσεις όσπρια ακόμα και εσύ που δεν συμπαθείς την κλασσική συνταγή των ρεβιθιών σε μορφή σούπας! Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για έξι μερίδες.

Μπορείς να αξιοποιήσεις την σαλάτα με ρεβίθια ως γεύμα ή μπορείς να συνοδεύσεις, σε μικρότερη ποσότητα, κάποιο κρεατικό ή ψαρικό. Είναι εύκολη στη μεταφορά, εάν θέλεις να τη βάλεις σε τάπερ και να την πάρεις στο γραφείο, στη σχολή, στην εκδρομή κλπ. Αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών οξέων και φυτικών ινών.

Περιέχει σημαντική ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών, όπως Βιταμίνη C, A & K, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο και χαλκό! Εκτός από τα ρεβίθια, η βάση της σαλάτας ταιριάζει πολύ καλά και με άλλα όσπρια, όπως η φακή, τα κόκκινα φασόλια και τα μαυρομάτικα.

ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα:

Δύο φλ ντοματίνια

Μία μεγάλη πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη)

Ένα μεσαίο αγγουράκι

Ένα μεσαίο κρεμμύδι (ξηρό)

850 γραμμάρια μαγειρεμένα ρεβίθια

Δύο κσ μαϊντανό

1/2 φλ ελιές καλαμών

1/2 φλ φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Μπούκοβο (προαιρετικά)

Για το dressing:

Μία κσ χυμό λεμόνι

1/2 φλ ελαιόλαδο

1/4 φλ λευκό ξύδι

Σαλάτα με ρεβίθια: Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τα ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φέτα και τις ελιές. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα βαζάκι ανακατεύεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι και τον μαϊντανό. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και λίγο μπούκοβο. Αναδεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνεις το dressing στη σαλάτα και σερβίρεις.

Η Εύα Τσάκου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Πηγή: slpress.gr

Previous Post

Κρήτη: Τροχαίο με μηχανή – Στο Νοσοκομείο ένας άνδρας

Next Post

Κρήτη: Μια σύλληψη για ναρκωτικά

Next Post
Κρήτη: Μια σύλληψη για ναρκωτικά

Κρήτη: Μια σύλληψη για ναρκωτικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ