Υλικά Συνταγής
1 αρνίσια μπόλια (μεγάλη)
1 αρνίσιο συκώτι
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
½ φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα φρυγαδέλια, ψιλοκόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ζεματάμε την μπόλια σε ζεστό νερό για να ανοίξει και την απλώνουμε σε πάγκο.
Αφαιρούμε και πετάμε τα σκληρά, χοντρά μέρη της μπόλιας.
Κόβουμε την μπόλια σε μακρόστενα κομματάκια.
Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από 1 κ.γλ. γέμιση κατά μήκος και δίνουμε σχήμα μακρόστενο στα φρυγαδέλια.
Τα τυλίγουμε. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με λεμόνι.
Εναλλακτικά: Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φρυγαδέλια στο φούρνο. Τα τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 200 βαθμούς C, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα, να ροδοκοκκινίσει η μπόλια απ’ όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν, τα σερβίρουμε σε πιατέλα στύβοντας λεμόνι.
Πηγή: argiro.gr