Υλικά
– 1 μήλο
– 200 γρ. κεράσια
– 4 βερύκοκα
– 1 αχλάδι
– 1 κουτ. σταφίδα
– 100 γρ. φρούτα κάντιτα
– 10 κουτ. αλεύρι
– 1 κουτ. μαγιά σε σκόνη
– 10 κουτ. ζάχαρη
– λίγο αλάτι
– 200 γρ. βούτυρο
– 300 γρ. μαρμελάδα
– μερικά βατόμουρα
– 4 αυγά
Εκτέλεση
– Πλένουμε καλά όλα τα φρούτα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε
σε μικρά κομματάκια.
– Κόβουμε και τα φρούτα κάντιτα και τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά
αλεύρι.
– Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε
την μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
– Προσθέτουμε και τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε,
έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο τα φρέσκα φρούτα και τα
φρούτα κάντιτα.
– Όταν το μείγμα δέσει καλά το ρίχνουμε σε ένα αλευρωμένο και
βουτυρωμένο ταψί.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία και μισή ώρα.
– Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει το αλείφουμε
με τη μαρμελάδα την οποία έχουμε βράσει με 2 κουταλιές νερό
προηγουμένως.
Πηγή: Stinkouzina.gr