ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
3 πατάτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 μεγάλη ώριμη φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 δαφνόφυλλο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Καθαρίζετε τα φρέσκα φασολάκια κόβοντας ελαφρά τα δυο άκρα και τα δύο πλαϊνά τους -αν τραβώντας έχουν σχοινάκια. Αν είναι πολύ μακριά τα κόβετε στην μέση.
Τα πλένετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Επίσης, κόβετε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο σε μικρά καρέ και τις πατάτες κυδωνάτες.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνετε τα 3/4 από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτετε τα φασολάκια και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά.
Ρίχνετε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ, ανακατεύετε και μετά από λίγο σβήνετε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη δάφνη, λίγη κανέλα, την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και το νερό.
Αφού πάρουν βράση τα φασολάκια χαμηλώνετε την φωτιά στο μέτριο.
Βράζετε για 30 – 35 λεπτά περίπου, ελέγχοντας το φαγητό σας για να μην μείνει χωρίς υγρά, μέχρι να βράσουν αλλά να μην λιώσουν τα φασολάκια.
Προς το τέλος, ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα ακόμη λεπτά, ώστε να εξατμιστούν τα νερά και να μείνει μια σαλτσούλα από ελαιόλαδο και ντομάτα.
Συνοδεύετε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
Πηγή: diatrofiki-pyramida.gr