Τα γλυκά με φρούτα είναι για πολλούς τρόπος ζωής. Το άρωμά τους δίνει άλλη διάσταση στις δημιουργίες μας, γίνονται πιο ανάλαφρες και αποκτούν μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας.
Φράουλα η τραγανή
Η φράουλα είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα, τόσο που χαρίζει τη γεύση της σε γλυκό του κουταλιού, μους, κέικ, τούρτες, τάρτες, γρανίτες και παγωτά, μαρμελάδες, πάστες, λικέρ, smoothies και όπου αλλού βάλει η φαντασία μας. Μεγάλες εκτάσεις καλλιεργημένες με φράουλα υπάρχουν στη Μανωλάδα του Νομού Ηλείας, απ’ όπου και προμηθεύεται σχεδόν ολόκληρη η χώρα. Και μπορεί πια να τις βρίσκουμε όλο τον χρόνο, όμως τη γλύκα της ανοιξιάτικης, πόσο μάλλον της θερινής, υπαίθριας φράουλας δεν την έχει κανένα φρούτο.
Ολόκληρο, σε φέτες ή πολτοποιημένο, με το κατακόκκινο αυτό ανοιξιάτικο φρούτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, ο Στέλιος Παρλιάρος πηγαίνει τα φρουτένια γλυκά σε άλλη διάσταση μέσα από έξι μοναδικές συνταγές.