Υλικά
Για 2-4 άτομα
4 φιλέτα τόνου ή φιλέτο της επιλογής σας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (στραγγισμένο)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Κόψτε το πορτοκαλί στη μέση. Στύψτε το χυμό απ΄το μισό πορτοκάλι και το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το λεμόνι.
Πασπαλίστε το φιλέτο και από τις δυο πλευρές και ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν ζεστάνει ρίχνετε τα φιλέτα ψαριού. Μαγειρεύετε και από τις δυο πλευρές για περίπου 5 – 7 λεπτά.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, φέτες πορτοκαλιού , λεμονιού, την κάπαρη και το βούτυρο. Πασπαλίστε τη σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Όταν η σάλτσα πάρει μια βράση χαμηλώνετε την εστία και μαγειρεύετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: sidagi.gr