Υλικά για 6 άτομα:
6 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο (150-180γρ. το καθένα)
2 κουτ. σούπας κόκκους πράσινου πιπεριού, διατηρημένους σε άλμη
1½ κουτ. γλυκού πιπέρι άσπρο, φρεσκοτριμμένο
1½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
1/3 φλιτζανιού μπράντι
150γρ. κρέμα γάλακτος
1½ – 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε άσπρο και μαύρο πιπέρι και πασπαλίζετε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Με την παλάμη πιέζετε για να κολλήσει το πιπέρι καλά στο κρέας.
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο και τηγανίζετε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές (5-8 λεπτά συνολικά). Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, τα αλατίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
Ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού που ψήθηκαν τα φιλέτα και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό και το μπράντι. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το πράσινο πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα μέχρι να ελαττωθεί σε όγκο και να μείνει η μισή σχεδόν αρχική ποσότητα.
Ρίχνετε ξανά τα φιλέτα στο τηγάνι, τα αναποδογυρίζετε γρήγορα ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα και πατατούλες τηγανητές.
Φωτογραφία: Γιάννης Μάντακας
Πηγή: protothema.gr