Υλικά
4 φιλέτα ψαριού της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κατεψυγμένα
το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 4 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε
1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη (προαιρετικά)
1 ματσάκι μαϊντανός, χοντροκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
80 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
150 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και στρώνουμε τις πατάτες και τα πράσα όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν κάπως, ανακινώντας πότε πότε την κατσαρόλα.
Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω τα ψαροφιλέτα.
Σκορπίζουμε την κάππαρη, περιχύνουμε με το κρασί και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι (χωρίς να στεγνώσει) και τα λαχανικά.
Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε κανονικά.
Αν το ψάρι γίνει πριν από τα λαχανικά, το βγάζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν όσο θέλουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: gastronomos.gr