Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φέτα τυλιχτή σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι

22/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβύθια στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής για 10 κομμάτια

φύλλο κρούστας: 1 πακέτο (450 γρ.)
φέτα: 10 τετράγωνα κομμάτια 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
λάδι για τηγάνισμα
μέλι: 1 φλιτζάνι
ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
σουσάμι: 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σε πακετάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.

Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε. Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Συμβουλή

  1. Μαζί με το σουσάμι μπορείτε να ρίξετε πάνω από τη φέτα και ανάμεικτους ψιλοκομμένους καρπούς της αρεσκείας, όπως καρύδι ή ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους.
  2. Τη φέτα θα την τοποθετήσετε στο φύλλο όσο πιο στεγνή μπορείτε.
  3. Το σουσάμι το καβουρντίζετε, αφού το ξεπλύνετε σε μεγάλο σουρωτήρι. Δεν χρειάζεται επιπλέον λάδι, χρειάζεται ένα αντικολλητικό τηγάνι και μια ξύλινη κουτάλα για διαρκές ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  4. Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου ξίδι στο μέλι και να περιχύσετε απ’ ευθείας την τυλιχτή φέτα μόλις τηγανιστεί.

Πηγή: icookgreek.com

Previous Post

Χταπόδι κρασάτο

Next Post

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Next Post
Ρεβύθια στο φούρνο

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ