Υλικά συνταγής για 10 κομμάτια
φύλλο κρούστας: 1 πακέτο (450 γρ.)
φέτα: 10 τετράγωνα κομμάτια 6Χ6Χ1 εκ. περίπου
λάδι για τηγάνισμα
μέλι: 1 φλιτζάνι
ξίδι: 1 κουταλιά της σούπας
σουσάμι: 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σε πακετάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε. Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Συμβουλή
- Μαζί με το σουσάμι μπορείτε να ρίξετε πάνω από τη φέτα και ανάμεικτους ψιλοκομμένους καρπούς της αρεσκείας, όπως καρύδι ή ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους.
- Τη φέτα θα την τοποθετήσετε στο φύλλο όσο πιο στεγνή μπορείτε.
- Το σουσάμι το καβουρντίζετε, αφού το ξεπλύνετε σε μεγάλο σουρωτήρι. Δεν χρειάζεται επιπλέον λάδι, χρειάζεται ένα αντικολλητικό τηγάνι και μια ξύλινη κουτάλα για διαρκές ανακάτεμα μέχρι να στεγνώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου ξίδι στο μέλι και να περιχύσετε απ’ ευθείας την τυλιχτή φέτα μόλις τηγανιστεί.
Πηγή: icookgreek.com