Υλικά συνταγής:
Τυρί φέτα: 4 κομμάτια, πάχους 1,5 εκατοστό περίπου
Αλεύρι: 1/2 κούπα
Λευκό πιπέρι: 1/2 κουταλάκι (προαιρετικό)
Ελαιόλαδο: για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το πιπέρι. Βουτάτε την φέτα στο αλεύρι, να καλυφθεί ολόγυρα.
2. Ζεσταίνετε σε τηγάνι ή σε σαγανάκι το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην καπνίσει) προσθέτετε την φέτα και χαμηλώνετε λίγο την φωτιά.
3. Τηγανίζετε το τυρί, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Με τη βοήθεια σπάτουλας, το γυρίζετε με προσοχή από την άλλη και το ροδίζετε και από αυτή την πλευρά.
4. Βγάζετε το τυρί σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. Αρκετοί το προτιμούν σκέτο, ενώ άλλοι προσθέτουν χυμό λεμονιού.
Πηγή: radicio.com