Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φέτα ψαριού με πορτοκάλι και λεμόνι

03/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φέτα ψαριού με πορτοκάλι και λεμόνι
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ
4 φέτες μεγάλου ψαριού (ξιφίας, τόνος, σφυρίδα…) σύνολο 800 γρ. περίπου,
3/4 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού,
2 κουταλιές σιρόπι Corn Syrup (από κονσέρβα- δες σημείωση)
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 πορτοκάλι σε 8 φετάκια,
1 λεμόνι, σε 4 φετάκια,
½ φλ. μεγάλες μαύρες ελιές,
Αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε το κρασί με το ξύσμα λεμονιού και το σιρόπι Corn Syrup σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε σε ένα γυάλινο ταψάκι τις φέτες του ψαριού και τις περιχύνετε με το μίγμα.

Τις γυρίζετε για να πιάσουν καλά παντού και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά (όχι περισσότερο).

Ύστερα, τις βγάζετε από τη μαρινάτα και τις αλείφετε με ελαιόλαδο. Κρατάτε τη μαρινάτα.

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τις φέτες του ψαριού πάνω σε λαδωμένη σχάρα (γρίλια) στη ψηστιέρα (με κάρβουνα, ή γκάζι) για 3-5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.

Τις γυρίζετε με μεταλλική σπάτουλα και τις ψήνετε από την άλλη πλευρά, για 3-4 λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ, βάζετε και τα φετάκια του πορτοκαλιού και του λεμονιού πάνω στη σχάρα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν λίγο και από τις δυο πλευρές- σύνολο 2 περίπου λεπτά.

Βάζετε το ψάρι, το λεμόνι και το πορτοκάλι πάνω σε πιατέλα.

Ζεσταίνετε τη μαρινάτα μαζί με τις ελιές μέχρι να κοχλάσει και τα περιχύνετε.
Σημείωση: Το σιρόπι Corn Syrup βοηθά το ψάρι να ροδίσει γρήγορα. Δεν θα είναι καθόλου «γλυκό» όταν θα ψηθεί.

Πηγή: philenews.com

 

Previous Post

Μέρκελ: Παράταση του lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Next Post

Σουπιές σβησμένες με κρασί

Next Post
Φέτα ψαριού με πορτοκάλι και λεμόνι

Σουπιές σβησμένες με κρασί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ