Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φάβα κυμινάτη, με ψητές σουπιές

09/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φάβα κυμινάτη, με ψητές σουπιές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τις σουπιές

  • 900 γρ. σουπιές (φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες), καθαρισμένες
  • 100 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
  • 5γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 15 ml μηλόξιδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη φάβα με κύμινο

  • 500 γρ. φάβα
  • 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 4 γρ. κύμινο, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Διαδικασία

Σουπιές: Βάζουμε τις σουπιές σε μέτριο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 50-55 λεπτά.

Φάβα: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το θυμάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, προσθέτουμε τη φάβα, σοτάρουμε για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 1.500 ml νερό (ή ζωμό λαχανικών, αν έχουμε), αλάτι και το κύμινο και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (ξαφρίζοντας το πρώτο 10λεπτο) μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Ανακατεύουμε πολύ συχνά στη διάρκεια του μαγειρέματος. Πετάμε το θυμάρι και πολτοποιούμε τη φάβα στον πολυκόφτη, σε δόσεις, μέχρι να γίνει λεία κρέμα.

Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τη φάβα σε πιάτα και στο κέντρο βάζουμε τις σουπιές, χοντροκομμένες. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και στολίζουμε με κλωναράκια θυμαριού.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous Post

Κουνουπίδι γιαχνί

Next Post

Οἱ Ἅγιοι Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα οἱ Θεοπάτορες

Next Post
Οἱ Ἅγιοι Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα οἱ Θεοπάτορες

Οἱ Ἅγιοι Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα οἱ Θεοπάτορες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ