Φάβα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

½ Κιλό φάβα

1 Μέτριο κρεμμύδι

½ Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι

Νερό

Εκτέλεση    

Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα , τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.

Αφαιρείτε τον αφρό , μόλις την ξαφρίσετε την σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και χύνεται το νερό από την κατσαρόλα.

Στην κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνετε ξανά τη φάβα μέσα , προσθέτετε το λάδι και το νερό 2 ποτήρια και την αφήνετε να βράσει.

Κατά διαστήματα ανακατεύετε και μόλις πιει το νερό και εχει βράσει σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει εάν θέλετε την περνάτε στο μπλεντερ-μουλτι για να γίνει πιο λεία η υφή της.

Σερβίρετε σε πιάτο με λίγο λάδι και αν θέλετε λεμόνι.

Πηγή – Μαγειρική Πανδαισία

Μοιραστείτε το άρθρο