Υλικά
½ Κιλό φάβα
1 Μέτριο κρεμμύδι
½ Φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση
Πλένετε τη φάβα, τη βάζετε σε μια κατσαρόλα , τη σκεπάζετε με νερό και την αφήνετε να βράσει.
Αφαιρείτε τον αφρό , μόλις την ξαφρίσετε την σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και χύνεται το νερό από την κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα τρίβετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ρίχνετε ξανά τη φάβα μέσα , προσθέτετε το λάδι και το νερό 2 ποτήρια και την αφήνετε να βράσει.
Κατά διαστήματα ανακατεύετε και μόλις πιει το νερό και εχει βράσει σβήνετε τη φωτιά και μόλις κρυώσει εάν θέλετε την περνάτε στο μπλεντερ-μουλτι για να γίνει πιο λεία η υφή της.
Σερβίρετε σε πιάτο με λίγο λάδι και αν θέλετε λεμόνι.
Πηγή – Μαγειρική Πανδαισία