Πέμπτη, 8 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φασουλάδα

07/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι φούρνου με πατάτες (Από τον Πατέρα Πορφύριο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του «Εν Ολύμπω»)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής:
Άσπρα μικρά φασόλια: 200 γρ.
Φασόλια ξερά μπαρμπούνια: 200 γρ.
Φασόλια μαυρομάτικα: 200 γρ.
Ζωμός λαχανικών: 1 λίτρο (σπιτικός ή από κύβο)
Ελαιόλαδο: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένο καρότο: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σέλερι: 1 κλαδί
Κονκασέ ή ψιλοκομμένες ντομάτες: 400 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ψιλοκομμένο θυμάρι: 4 κλαδάκια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: λίγο για πασπάλισμα
Οδηγίες:
1. Βάζετε από βραδύς τα άσπρα φασόλια και τα μπαρμπουνοφάσουλα να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε μαζί με το ζωμό λαχανικών σε κατσαρόλα να βράσουν. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν και σε 20 περίπου λεπτά προσθέτετε και τα μαυρομάτικα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό.
2. Όταν τα φασόλια έχουν μισοβράσει (σε 15 – 20 λεπτά περίπου) βάζετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί. Προσθέτετε και τα το σκόρδο, καρότο, σέλερι και τα μαραίνετε κι αυτά για 3 – 4 λεπτά ακόμη.
3. Προσθέτετε τα λαχανικά από το τηγάνι στα φασόλια, μαζί με τις ντομάτες, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
4. Σερβίρετε την φασολάδα πολύ ζεστή, πασπαλισμένη με μαϊντανό και με φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: radicio.com

 

 

Previous Post

Ριζότο με καλαμαράκια

Next Post

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι

Next Post
Χταπόδι φούρνου με πατάτες (Από τον Πατέρα Πορφύριο της Ιεράς Μονής Διονυσίου του «Εν Ολύμπω»)

Νηστίσιμα κρουασάν με σοκολάτα κουβερτούρα & μαρμελάδα κεράσι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ