Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

20/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • φλούδα από ½ πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κολοκυθάκια ωμά σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • 10 ελιές Καλαμών
  • 1 κονσέρβα καλαμάρια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια μαζί με τα φύλλα δάφνης και την πορτοκαλόφλουδα. Όταν μαλακώσουν τα φασόλια, αλατίζετε το νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτούν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι έχετε σοτάρει με λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού στα φασόλια, προσθέτετε την πάπρικα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.
Αλατίζετε τα κυβάκια των κολοκυθιών και τα ανακατεύετε με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε να μαριναριστούν μέχρι να κρυώσουν τα φασόλια.
Τότε προσθέτετε στα φασόλια τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια χωρίς τα ζουμιά τους, τα κυβάκια της πράσινης και της κόκκινης πιπεριάς και ανακατεύετε καλά.
Ετοιμάζετε το dressing αναμιγνύοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Περιχύνετε το περιεχόμενο της σαλατιέρας, προσθέτετε τις ελιές και το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως διακοσμώντας με τα καλαμαράκια και τις ελιές.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Εισαγόμενα λουλούδια από Τουρκία και Ιταλία για τον Επιτάφιο! Τι λένε οι Κρητικοί παραγωγοί…

Next Post

Ξεροτήγανα Κρήτης

Next Post
Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Ξεροτήγανα Κρήτης

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ