Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με χταπόδι

03/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας με χταπόδι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τους γίγαντες

500 γρ 3αλφα Φασόλια Γίγαντες Μακεδονίας

300 γρ. κονκασέ τομάτας

1 καρότο

3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια

1 κτς δυόσμο

μισό ματσάκι

μαϊντανό

1 φλ.

λάδι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το χταπόδι

1 1/2 κιλό χταπόδι, καλά χτυπημένο

1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό ξίδι

1 φλ. λευκό κρασί

1 δαφνόφυλλο

5-6 κόκκους

πιπέρι μαύρο (ολόκληρους)

1 κτς ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τους Γίγαντες για τουλάχιστον 12 ώρες σε κρύο νερό.

Σουρώνουμε τους Γίγαντες , τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να μαλακώσουν για περίπου 1 ώρα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αποκτήσουν ωραίο ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά

Βγάζουμε τους Γίγαντες από το μάτι και τους σουρώνουμε.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί και έπειτα τους Γίγαντες. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 30-40  λεπτά στους 170°C.

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το χταπόδι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Σερβίρουμε τους Γίγαντες και από πάνω το χταπόδι. Πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή.

Πηγή: 3alfa.gr

Previous Post

Μηλοπιτάκια από το Άγιο Όρος

Next Post

Αφράτοι, νηστίσιμοι και παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Next Post
Αφράτοι, νηστίσιμοι και παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

Αφράτοι, νηστίσιμοι και παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες Σίφνου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ