Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού

16/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κοκκινιστοί ρεβυθοκεφτέδες
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 1 kg φασόλια γίγαντες νέας σοδειάς
  • 1,5 kg ζάχαρη
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 κουτάλα σούπας μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • Χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Από βραδύς βάζουμε σε κρύο νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουσκέψουν. Ξεπλένουμε καλά τα μουσκεμένα φασόλια με άφθονο κρύο νερό και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά. Τα στραγγίζουμε, πετάμε αυτό το νερό και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και αλάτι και τα σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί. Τα θέλουμε μαλακά αλλά όχι ζουλισμένα για αυτό προσέχουμε να μη διαλυθούν. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε χύτρα, τα βράζουμε για 30 λεπτά.
  • Ελέγχουμε τα φασόλια μας και εφόσον έχουν βράσει τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη τα φύλλα αρμπαρόριζας και ξεκινάμε το βράσιμο του σιροπιού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε και την κανέλα και το μέλι και παρακολουθούμε το δέσιμο του σιροπιού. Περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν δέσει τελείως το σιρόπι, προσθέτουμε τα φασόλια να βράσουν όλα μαζί και όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό, ρίχνουμε τις βανίλιες και τον χυμό λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό.
  • Το αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 1-2 φορές και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μοιράζουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με το σιρόπι του γλυκού. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε.
  • Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι, μέλι και πορτοκάλι

Next Post

Δράμα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε ποτάμι

Next Post
Σοβαρό τροχαίο με τρακτέρ και δυο αυτοκίνητα

Δράμα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε ποτάμι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ