Υλικά (για 6 μερίδες):
1 ολόκληρο φαγκρί, περίπου 1½ κιλό, καθαρισμένο
3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε καρέ
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 ντομάτες κομμένες σε καρέ
3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
Στη συνέχεια καθαρίζετε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένετε πολύ καλά την κοιλιά του.
Σε μακρόστενο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος στρώνετε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.
Τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε με τα χέρια.
Τοποθετείτε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτετε με τις φέτες ντομάτας.
Αλατοπιπερώνετε.
Μπήγετε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
Συνταγή: www.argiro.gr