Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο τραγανό παστέλι με ηλιόσπορους

05/06/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αίγα με ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

180 γρ. ωμούς αποφλοιωμένους ηλιόσπορους

200 γρ. ζάχαρη

80 γρ. μέλι (κατα προτίμηση ανθέων)

⅓ κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Απλώνουμε τους ηλιόσπορους σε μία στρώση σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 8 -10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

2) Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

3) Προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα στο μείγμα μαζί με τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ξύλινη επιφάνεια (π.χ. μεγάλο ξύλο κοπής).

4) Απλώνουμε από πάνω ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα και με γρήγορες κινήσεις και πολύ προσεκτικά (καθώς θα είναι καυτό) το απλώνουμε με πλάστη να γίνει το μείγμα όσο πιο λεπτό γίνεται.

5) Κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια όσο είναι ακόμα ζεστές, τις διαχωρίζουμε λίγο και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Όσο κρυώνουν θα στερεοποιούνται.

Super Tip

Το παστέλι διατηρείται καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 εβδομάδες. Τους θερινούς μήνες επειδή μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους τα παστελάκια από τις αλλαγές στη θερμοκρασία, καλό είναι να τα φυλάμε σε στρώσεις διαχωρίζοντάς τα με λαδόκολλα.

Πηγή: madameginger.com – Άννα Χαλικιά

 

Previous Post

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

Next Post

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι & αμύγδαλα

Next Post
Αίγα με ντομάτα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι & αμύγδαλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ