Υλικά
Για τη βάση
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι καφές εσπρέσο κρύος
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 σφηνάκι γλυκό κρασί masala ή vinsanto ή κονιάκ
Για την κρέμα και τη διακόσμηση
2 φάκελους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Τσιζκέικ
1.000ml γάλα
50ml γλυκό κρασί masala ή σαμιώτικο ή κονιάκ
Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε σκόνη
Διαδικασία
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ χτυπώντας στο μίξερ τους δυο φακέλους με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτετε και το γλυκό κρασί και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί και στρώνετε ένα ταψάκι με μια σειρά σαβαγιάρ. Ραντίζετε τα μπισκότα με το μισό μείγμα του καφέ και αδειάζετε από πάνω τη μισή κρέμα.
Κάνετε μια δεύτερη στρώση με σαβαγιάρ την οποία ραντίζετε επίσης με το υπόλοιπο μείγμα του καφέ και σκεπάζετε με το υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και πριν σερβίρετε πασπαλίζετε το γλυκό με Kακάο ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι.
Πηγή: olivemagazine.gr