Υλικά
425 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ Μερέντα
50 γρ ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
Σιρόπι της αρεσκείας σας
Ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
Οδηγίες
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός έως ότου πήξει. Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε 6 κουταλιές της σούπας από την χτυπημένη κρέμα γάλακτος μαζί με την μερέντα. Αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη, έως ότου να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτουμε στο μείγμα το μείγμα με την κρέμα γάλακτος – μερέντα και ανακατεύουμε καλά
Τοποθετούμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος το παγωτό μας και στην συνέχεια το βάζουμε σκεπασμένο στην κατάψυξη. Αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες έως ότου παγώσει καλά
Σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι της αρεσκείας μας και ξηρούς καρπούς
Πηγή: https://cookpad.com