Για το κεικ μουστοκούλουρο θα χρειαστείτε:
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. πετιμέζι
- 200 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 35 γρ. χυμό από πορτοκάλι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 16 γρ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 17 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι.
3 Έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρείτε ότι χρειάζεται.
4 Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζετε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνετε στους 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Πηγή (συνταγή & φωτογραφίες):healthy-and-delicious-recipes
Πηγή: foodmaniacs.gr