Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολο εκμέκ κανταΐφι

15/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Εύκολο εκμέκ κανταΐφι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά 

Για το εκμέκ

450 γρ. φύλλο κανταΐφι

150 γρ. λιωμένο βούτυρο

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα χοντροκομμένα

600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Κανέλα για το σερβίρισμα

Για την κρέμα

1½ lt φρέσκο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

2 βανίλιες

160 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια βραστό

2 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη

20 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

60 γρ. κορν φλάουρ

Για το σιρόπι

Φλούδα λεμονιού

Ξύλο κανέλας

3-4 σταγόνες λεμόνι

350 γρ. νερό

350 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα.

Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε ταψί 24x32x6εκ.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30′ περίπου να ροδίσει καλά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Αφαιρούμε φλούδα και κανέλα.

Περιχύνουμε το κανταΐφι.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα

Κρατάμε 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το 1,5 φλ γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα.

Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε χλιαρό γάλα να αραιώσει το μίγμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και το φιστίκι χοντροκομμένο.

Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Μουσακάς χωρίς δυσκολίες

Next Post

Λεμονάτο κατσικάκι

Next Post
Λεμονάτο κατσικάκι

Λεμονάτο κατσικάκι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ