Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολη τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

06/03/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Εύκολη τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για περίπου 8 φύλλα θα χρειαστείτε:
⇒ 700-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⇒ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
⇒ 2 κ.σ. ξύδι
⇒ 1 πρέζα αλάτι
⇒ νερό όσο χρειαστεί (περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
(εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο)

Για τη γέμιση:
⇒ 600 γρ. φέτα σκληρή, τρίμματα
⇒ 150 γραμ. γραβιέρα ή κασέρι
⇒ 4 αυγά
⇒ μισό ποτήρι ελαιόλαδο
⇒ 2 ποτήρια γάλα
⇒ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη ζύμη για τα φύλλα. Σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, κάνετε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τρίβετε το αλεύρι με το λάδι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτετε το ξύδι, το αλάτι και λίγο – λίγο το νερό. Ζυμώνετε για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να έχετε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια, τα πλάθετε σε μπάλες και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το γάλα, το λάδι και στο τέλος τα τυριά και το πιπέρι.
Λαδώνετε ένα ταψί και ανοίγετε το ζυμάρι σε φύλλα. Στρώνετε δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού και ρίχνετε τη γέμιση σε διάφορα σημεία. Συνεχίζετε βάζοντας εναλλάξ ένα φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Κάθε φορά που βάζετε ένα φύλλο, το λαδώνετε ελαφώς με ένα πινέλο. Τελειώνετε στρώνοντας δύο φύλλα στην κορυφή.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνετε ελαφρώς και την πιτσιλίζετε νερό με τα δάχτυλά σας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.

Μπορείτε αντί για ταψί τυρόπιτα να φτιάξετε ατομικές τυρόπιτες. Σε αυτή την περίπτωση ανοίγετε τα φύλλα και τοποθετείτε δύο, το ένα πάνω στο άλλο (πάντα λαδώνοντας ελαφρά τα δύο φύλλα ανάμεσα). Κόβετε τα φύλλα σε μακρόστενες φαρδιές λωρίδες. Βάζετε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στην κάτω γωνία της λωρίδας και τυλίγετε τριγωνικά ασφαλίζοντας τη γέμιση στο εσωτερικό. Τοποθετείτε τα τρίγωνα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή: laconialive.gr

Previous Post

Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά…

Next Post

Τυροκροκέτες

Next Post
Εύκολη τυρόπιτα για την Κυριακή της Τυρινής

Τυροκροκέτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ