Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εύκολη τούρτα καρύδι µε σοκολάτα

19/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Παραδοσιακή σούπα ρεβύθια με λεμόνι και ταχίνι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

4 αυγά

1/2 φλ. ζάχαρη

1 φλ. Φαρίνα

1 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

75 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη

1 1/4 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι

Για τη γέμιση

150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη

1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη

2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. γάλα

καρύδια πεταλούδα (μισά – καθαρισμένα) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10΄ να πυκνώσουν και να γίνουν κρέμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε στα αυγά. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά μία μικρή φόρμα δαχτυλίδι 18 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30΄-35΄. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα και χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμετη λιωμένη, κρύα σοκολάτα.

Για το στήσιμο: Κόβουμε στα δύο το παντεσπάνι. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε τουρτιέρα. Στρώνουμε τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω από την τούρτα. Γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας και τα μισά καρύδια.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Σαλάτα με σταμναγκάθι και πέστο πορτοκαλιού

Next Post

Γεραπετρίτικα καλιτσούνια

Next Post
Παραδοσιακή σούπα ρεβύθια με λεμόνι και ταχίνι

Γεραπετρίτικα καλιτσούνια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ