Υλικά συνταγής
4 αυγά
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. Φαρίνα
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
75 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
1 1/4 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
Για τη γέμιση
150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
καρύδια πεταλούδα (μισά – καθαρισμένα) για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10΄ να πυκνώσουν και να γίνουν κρέμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε στα αυγά. Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε καλά μία μικρή φόρμα δαχτυλίδι 18 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 30΄-35΄. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα και χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμετη λιωμένη, κρύα σοκολάτα.
Για το στήσιμο: Κόβουμε στα δύο το παντεσπάνι. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε τουρτιέρα. Στρώνουμε τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα γύρω γύρω από την τούρτα. Γαρνίρουμε με τρίμμα σοκολάτας και τα μισά καρύδια.
Πηγή: argiro.gr