Παραμένοντας πιστή στην υπόσχεσή μου να μοιράζομαι τις συνταγές που φτιάχνω ξανά και ξανά από τους εγχώριους σεφ θα σας μιλήσω για την πιο πρόσφατη τούρτα που φτιάξαμε με τις κόρες μου! Πραγματικά δεν έχω φτιάξει τίποτα πιο εύκολο και γρήγορο στη ζωή μου – ακόμη και το τοστ θέλει λίγη περισσότερη μαεστρία από αυτή την τούρτα – και τα υλικά μπορείς να τα βρεις ακόμη και στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς.
Στο συγκεκριμένο κανάλι μάλιστα στο You tube, το Live.Kitchen ο σεφ έχει ανεβάσει διάφορες παραλλαγές αυτής της κρέμας σοκολάτας. Περιηγήσου και δεν θα χάσεις.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
90 γρ κορν φλάουρ
100 γρ κουβερτούρα υγείας
380 γρ κρέμα κακάο με κομματάκια φουντουκιού (εγώ την τελευταία φορά χρησιμοποίησα κλασική πραλίνα φουντουκιού και πρόσθεσα δυο χούφτες θρυμματισμένα φουντούκια)
400 γρ μπισκότα πτι μπερ
400 γρ κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)
70 γρ ζάχαρη
Νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει ρίχνουμε και την κρέμα κακάο.
Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφού κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος στην οποία έχουμε προσθέσει τη ζάχαρη.
Μόλις κρυώσει η κρέμα σοκολάτας προσθέτουμε και τη σαντιγί και γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Πηγή: thenotebook.gr
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=5lOA8eXNkL0